Podziel się wrażeniami!
Cześć,
Posiadam słuchawki Sony Nw-ws623 od lipca, były kupione z drugiej ręki, niestety otrzymałem je bez gwarancji, gdyż właściciel zgubił paragon. Skusiła mnie niska cena (1/3 ceny rynkowej), słuchawki były nowe.
Przez około 3 miesiące wszystko było w porządku, żadnych zastrzeżeń, jednak pewnego razu podczas treningu przy próbie zwiększenia głośności zwiększyła się ona maksymalnie, kiedy chciałem ją zmniejszyć to też zmniejszyła się minimalna, tak jakbym przytrzymał przycisk, a tylko go kliknąłem. Przy próbie włączenia bluetooth włączył się ambient, a przy próbie zmienienia trybu odtwarzania z "repeat" na "schuffle" to zmienił mi się tryb z odtwarzania playlist na odtwarzanie albumów. Po ręcznym włączeniu i wyłączeniu wszystko na chwilę wracało do normy by po jakiś 10 minutach wszystko spowrotem się psuło. Czasami to tego dochodziła niemożność zmieniania piosenki tzn. przycisk odpowiedzialny za zmienianie piosenek, zarówno w tył jak i w przód nie reagował. Przebolałbym to, ale największy problem był z ładowaniem. Przy podłączeniu odtwarzacza do ładowarki pokazywała się czerwona dioda co znaczy, że ładowanie przebiega nieprawidłowo. Po jakiś 2 tygodniach takiej zmiany wszystko wróciło do normy, ale po kolejnych 2 tygodniach sytuacja wyglądała tak jak wyżej i teraz czasami się to dzieje, a czasami nie, ale problemy z ładowaniem ciągle występują - muszę szukać odpowiedniego ustawienia słuchawek w przestrzeni, co dopiero powoduje pokazanie się pomarańczowej diody sygnalizującej normalne ładowanie. Ostatnio miałem taką sytuację, że męczyłem się z nimi jakieś 15 minut, próbowałem nawet lekkiego pukania w słuchawki, czy lekkiego uderzania o miękkie części łóżka, ale dalej próbie ładowania pokazywała się czerwona dioda, zostawiłem je na parę godzin, podpiąłem jeszcze raz i tym razem za pierwszą próbą pokazała się pomarańczowa dioda i słuchawki naładowały się normalnie.
Podejrzewam, że to wszystko mogło mieć miejsce w momencie, gdy w szkole spadły mi one podczas poprawiania kaptura, było to w momencie kiedy siedziałem czyli jakiś 1m od ziemi. Macie może jakieś propozycję, jak się pozbyć tego problemu, myślałem o formatowaniu pamięci, ale problem leży chyba w konstrukcji a nie w pamięci, chociaż przy próbie podpięcia słuchawek do komputera pokazuje mi, że pamięć jest uszkodzona, ale sam proces przenoszenia piosenek na odtwarzacz przy ostatniej próbie 1 miesiąc temu przebiegał normalnie.
Da się coś zrobić? Czy jestem skazany na bawienie się w znalezienie pomarańczowej diody, z góry dzięki za odpowiedź.
Witam,
jeżeli po podłączeniu do komputera wyświetla się informacja o uszkodzonej pamięci, to najprawdopodobniej z tego wynikają opisane problemy. Sugeruję skontaktować się z autoryzowanym serwisem, gdzie przeprowadzą kompleksową analizę problemu i zaproponują rozwiązanie. Najbliższy serwis możesz znaleźć tu: https://locator.sony/pl_PL/servicecenters/?zoom=5&latitude=52.16045&longitude=19.33594
Pozdrawiam
Dzięki, dziwne, że nie wpadłem na normalną naprawę, za niedługo może będę jechał do Warszawy to spróbuję odwiedzić autoryzowany serwis, dzięki jeszcze raz
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu