anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-60LX900

profile.country.pl_PL.title
seba575
Początkujący

KDL-60LX900

Witam :c37
mam problem z DNLA pliki mkv WMS przesyła płynnie tylko do rozmiarów ok. 4GB wina routera? mam d-linka w standardzie G czy tu jest problem? czy router w standzardzie N rozwiąze problem ?
PS. pliki do 4 GB przesyła praktycznie bezstratnie audio 5.1 optyczny z TV do Amplitunera +napisy

7 ODPOW. 7
oldguest
Początkujący

Myślę że to wina telewizora który nie obsługuje większych pików przez USB pewnie po LAN-ie też nie.

seba575
Początkujący

Witam
chyba nie do konca z tą wielkością plików bo 8GB i wiecej tez pojdzie tyle że przycina
próbuje odpalic PS3 media server ale lipa :( nie widzi napisów (windows7) ma ktoś jakis patent na to ?
Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

A mają tą samą nazwę co film?

seba575
Początkujący

A mają tą samą nazwę co film?

Tak nazwa ta sama, próbowałem obejść dodawanie napisów w PS3MS wrzuciłem napisy na stałe do pliku . mkv niestety mencoder stanął :( PS3MS nie daje rady WMS chodzi ale wróciłem do punktu wyjścia czyli zacinanie , na dzisiaj statrczy zabawy jeżeli ktoś ma jakieś pomysły jak zrobic żeby było ok niech napisze może filmy z innym rozszerzeniem ? Byle jakość była ok za wszelkie rady z góry dziękuje
Pozdrawiam

Ravi-----
Początkujący

Jeśli chodzi o przycinanie przy odtwarzaniu to jest jeszcze możliwość, że komputer nie wyrabia przy transkodowaniu dużych plików. Możesz podać konfiguracje komputera?

seba575
Początkujący

Ravi napisał(a):

Jeśli chodzi o przycinanie przy odtwarzaniu to jest jeszcze możliwość, że komputer nie wyrabia przy transkodowaniu dużych plików. Możesz podać konfiguracje komputera?

komputer to sony vaio VPCEA1S1E
Procesor Intel Core i3 I3-330M 2.13GHz, 3MB CACHE
Pamięć 4096MB DDR3 1066MHz, 8192MB max
Dysk 500GB SATA 5.400rpm
Napędy optyczne Nagrywarka Supermulti Double Layer DVD+/-RW
Ekran Matryca 14" 16:9, 1600x900 Pixel, VAIO Display z podświetleniem LED
Karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5145 512MB, 2231MB max.
Karta dźwiękowa High Definition Audio
Komunikacja Gigabit LAN 10/100/1000MB
Wireless LAN 802.11b/g Draft-N WiFi
Bluetooth 2.1 + EDR

zauważyłem że przesył idzie idelanie (nawet przy pliku 21GB) video i audio problem zaczyna sie z napisami dodawanymi lub wklejonymi na stałe
Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

A z jakiej wersji PS3 MS korzystałeś? U mnie bez problemu wysyła pliki mkv, do tego napisy mogą być oddzielnie. Komputer mam słabszy niż Twój. Możesz spróbować podłączyć kablem sieciowym telewizor z kompem i spróbować na takim połączeniu odpalić filmy. Pozwoli to wyeliminować router (chociaż bardziej prawdopodobną wersją wydaje się problem z oprogramowaniem).
Tu masz opisaną konfiguracje PS3 MS:
viewtopic.php?f=230&t=7167