Podziel się wrażeniami!
Hej, chcę kupić 2 obiektywy do tego aparatu. 7 lat fociłem na standardowym sprzęcie bez dodatków, a teraz chcę spróbować czegoś nowego. Interesuje mnie obiektyw do macro oraz do fotografii krajobrazów, natury z przyzwoitym przybliżeniem. Chciabym kupić również statyw. Budżet jakim dysponuję to maksymalnie 2500 zł na jeden obiektyw. Ktoś pomoże, bo nie znam się kompletnie i dopiero zaczynam zgłębiać temat ?
Wg mnie powinieneś być zadowolony z tych dwóch obiektywów tamrona. Jeśli chodzi o dokupienie trzeciego później to wg mnie sony 16-50 jest lepszym wyborem (ja jednak bym zostawił kita na tym zakresie i dokupił 10-20 albo 11-18 jeśli planujesz robić zdjęcia krajobrazowe) pozostałe obiektywy nie mają sensu ze względu na powielenie zakresu tamrona 70-300.
Ok, dzięki wielkie wszystkim za dużą pomoc W takim razie zamawiam. Gdybym jeszcze potrzebował pomocy to na pewno się odezwe.
Oczywiście jest to najfajniejsza opcja ale wykraczająca poza budżet (no chyba, żeby kolega zdecydował się na używane szkła).
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu