- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sterowniki do karty graficznej Vaio SVF152A29M
Witam.
System windows 10 .
Jestem po reinstalce systemu , nie z recovery , bo nie działał ., tylko z płyty .
Windows zainstalował intela 4000 Hd , ale w lapku jest jeszcze dedykowany Geforce . Nigdzie nie mogę znaleść sterowników . Na stronie sony nie ma takiego modelu .
W menadzerze urządzeń jest jeden wykrzyknik . Warość - ACPI\SNY5001\4&CBD6309&0 , jest to pewnie coś do chipsetu . Jak to zainstaluje może pojawi się możliwość instalki geforce`a .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ok.
Zainstalowałem Acpi ,ale nie mam nadal Geforce`a .
Nawet nie widnieje z wykrzyknikiem w menaderze urządzeń .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj, nie wiem jak z tym modelem, ale wiem że Sony dawało swoje sterowniki i ze strony nvidii sterowników nie dało się zainstalować. Z tego co widze ten model był oferowany z win 8, a że firma Sony sprzedała Vaio, to na 99% nie ma i nie będzie sterowników wspierających kartę graficzną pod win 10, bo producent raczej nie przewidział takiej aktualizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jest to jakiś pomysł .
Też o tym myślałem ... . Ze strony nvidii ,tak jak piszesz , nie można zainstalować .
Najchętniej dopadłbym gdzieś recovery do tego modelu ... .
Jak nie da rady wrzucę win8.
Tylko najlepsze jest to,że nie startuje z zewnętrznego boota , nawet jak w biosie zmienie na legacy i security wyłączę . Teraz to nawet przestał wchodzić do Biosu .
A temat zaczął się od tego ,że chciałem wrzucić ssd zamiast ,tego pożal się Boże, hdd( 30-40 MB/s transferu , skąd Sony wzięlo tak wolny dysk + cała kupa oprogramowania w tray`u ) Ten komp nawet jak był na nowo postawiony działał jak zawalony kilkuletni system .
To mój ostatni sprzęt Sony i wszystkich będę przestrzegał przed zakupem. Kiedyś to była firma ,ale to co się dzieje przy vaio ,to nawet szkoda komentować .Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Vaio to już nie sony więc nie ma przed czym przestrzegać ja posiadam dużo sprzętu sony i nie narzekam. Sony mobile robi rozklejające się telefony, telewizory z androidem mają swoje problemy (ale to wszystkie tv na andku je mają niestety), ale ps, czy video/foto/audio jest bardzo w porządku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kurde , wycofali sie rakiem z g..... i zadowoleni . Nie ma . Zawsze miałem bardzo dobre zdanie o Sony ,ale z vaio to jakaś kpina.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ostatnio instalowałem Win 10 na laptopie serii FZ i o dziwo system sam wykrył kartę graficzną i zainstalował odpowiednie sterowniki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
HDD to jest masakra jeśli chodzi oten laptop, trzeba do niego włożyć SSD-ka koniecznie! Ja osobiście mam 512 GB w tym zamontowałem, bo na HDD się w ogóle nie dało pracować.