Podziel się wrażeniami!
Mam problem z regulacją głośności soundbara Samsung HW-K550 podłączonego poprzez HDMI ARC z Sony KD55XG8596. Soundbar reaguje na włączanie i wyłączanie telewizora, odtwarza dźwięk, podgłasza się i przycisza, ale tylko o kilka poziomów głośności. Gdy wciskam vol+ na pilocie tv głośność soundbara powoli wzrasta, ale tv jednocześnie wyświetla swój pasek głośności, który przesuwa się dużo szybciej. Efekt jest taki, że soundbar podniesie poziom głośności o kilka poziomów, a tv osiąga 100 i nie zwiększa głośności. To samo podczas przyciszania na tv jest 0 a soundbar tylko o kilka poziomów zmniejszył głośność i dalej go słychać. Gdzie szukać błędu i co mogę zrobić aby to poprawić? Oprogramowanie tv i soundbara aktualne, a sam zestaw nagłośnienia był testowany na innych telewizorach (w tym Sony i innych) i sterowanie działało bez zarzutów.
Witam,
być może konfiguracja nie przebiegła poprawnie. Sugeruję w pierwszej kolejności rozparować urządzenia i pilot, a następnie sparować je ze sobą ponownie.
Pozdrawiam
Urządzenia podłączałem kilkakrotnie. Przywróciłem TV i Soundbar do ustawień fabrycznych i ponownie podłączyłem. Nic to nie pomogło.
Spróbuję z tym pilotem jeszcze jeżeli ma to może mieć jakiś wpływ. Sparuję go ponownie
Witam czy udało co się rozwiązać ten problem? U mnie jest to samo. Z tego co zaobserwowałem telewizor przy trzymaniu przycisku vol + lub vol - zmienia głośność Duzo szybciej niż soundbar. Rozwiązanie to nacisnąć mute a potem vol +. Fakt jest to dosyć irytujące że jakaś nie da się tego zsynchronizować a przynajmniej ja tego nie potrafię. Dowiem tylko że ja mam tv do soundbara podłączonego przez HDMI arc. Jeśli wiesz jak to rozwiązać będę wdzięczny za info
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu