- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Troche moich poczatkow z Alpha
Poddaje sie bezwzglednej krytyce ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
no to tak: oczywiście to wszystko moje zdanie
1. Kolory w porządku (poza kilkoma przepaleniami na balkonie) tylko nie bardzo rozumiem dlaczego taki kadr...jest tu kilka elementów nieciekawie uciętych...jednym słwem brak mi tu motywu
2. A dlaczego ta doniczka ucięta? I spróbowałabym albo zupełnie pominąć doniczki w tle, albo dać większa GO.
3. Jest dość interesujące...można by jeszcze spróbować innych kadrów...kolory sa dobre
A tak ogólnie...to unikaj nieprzemyślanego ucinania przedmiotów w kadrze i zwracaj uwagę na te nie potrzebne w kadrze. Tak jak na trzecim zdjęciu z rogów wystają: jakaś roślina, część nieostrego muru i lampa. A moim zdaniem nic nie wnoszą do zdjęcia.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja tylko 2 słowa o zakonnicy.
Bardzo dobrze, że czarno-białe, kolor nic by nie wniósł. Natomiast wystarczyło poczekać kilka sekund (lub lekko się przesunąć) aby tych postaci w tle nie było. Są zupełnie zbędne i psują kadr. Poza tym b. dobrze. Pozostałe, niestety słabe (koledzy się już wypowiedzieli, dodam, że najlepszy ten kwiatek na tle muru i żaluzji, ale... coś jest nie tak co psuje odbiór - może proporcje trochę, nie wiem)
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzieki za rzeczowe uwagi. Nastepny post ze zdjeciami bedzie bardziej przemyslany. Ide szukac jakiejs zakonnicy:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jak juz znajdziesz jakąś to zaciągnij ją na plażę i poczekaj tam na mnie Najpierw ja bede odganiać nieporządane elementu kompozycji a pozniej Ty
Zatem do zobaczenia na plazy
P.S.
Ja swoich zdjec lepiej nie pokazuje, bo pewnie po komentarzach schowam aparat na strychu i przestane go uzywac nawet do robienia zdjec na imprezach rodzinnych
P.S. 2
Zazdroszcze Alfy 700
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dodaje 2 zdjecia mojej drugiej polowki. Samochody na drugim chyba mi nie przeszkadzaja w odbiorze, ale pewnie skupiam sie tylko na Zonie wiec nie jestem obiektywny:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Druga fotka fajna a na pierwszej...... mi osobiscie przeszkadza ta biala plama w lewym rogu. pewnie spece powiedza skad sie wziela i co z nia zrobic no i szkoda ze obciales zonie toche wlosow
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Portrety....nie podoba mi się konwersja do czarno-bieli. Oczy wyszły za ciemne. Poza tym dziwny kadr, taki "legitymacyjny" strasznie.
Drugie jest przerysowane użyciem zbyt szerokiego kąta. Spójrz jaka nieproporcjonalnie duża głowa wyszła na tym zdjęciu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widać, że obie fotki powstały w tym samym miejscu Na pierwszej ładnie rozmyte tło, drugiej tego brakuje i rzeczywiście, przy takim kadrowaniu trochę rozprasza. Lajam dobrze pisze - odsunąć się trochę dalej otworzyć bardziej przysłonę i będzie lepiej. W pierwszym te oczy są rzeczywiście z a ciemne - szczególnie prawe oko (modelki).
Jakie oświetlenie miałeś do tego? Zachmurzone niebo tylko, czy trochę dopaliłeś lampą?
fotoamator
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wczoraj w Gdyni
- Oznacz jako nowe
- Zakładka