- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Jakosc zdjec w HX9
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnosnie jakosci zdjec w HX9. O ile jakosc filmow jest bardzo dobra to do zdjec mozna sie przyczepic. Wszystko jest ok gdy przeglada sie zdjecia na komputerze (lub TV) w widoku pelnoekranowym, wtedy zdjecia sa ok. Jednak gdy to samo zdjecie powiekszymy do 100% wtedy robi sie koszmar, mydlo, jak by ktos namalowal zdjecie farbami. Nie wiem moze to moje odczucie i sie czepiam ale moj stary canon A95 robil lepsze zdjecia. Mam nadzieje ze ktos podzieli sie ze mna swoja opinia na ten temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zdjęcie Neptuna jest na ISO 100.
Ja powiem, że mi trudno ocenić zdjęcie mając na co dzień lustrzankę i na pewno lepszą matrycę i optykę od tej w kompakcie..oglądanie zdjęć w 100% powiększeniu to nie jest chyba droga do czerpania przyjemności z fotografii...czy na odbitakch powiedzmy A4 też widać te deformacje JPG?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam
Dzieki piotruso za wytlumaczenie co oznacza 100%, jesli ktos ma z tym jeszcze problem to najlatwiej w dowolnej przegladarce do zdjeć np. windowsowej nacisnac przycisk "rozmiar rzeczywisty" taki prostokat ze strzalkami skierowanymi na niego. Obawiam sie ze na telewizorze nie zobaczy sie tego o co mi chodzi, trzeba ogladac zdjecie na komputerze. Tak. To prawda, że nie wiedziałem co oznacza powiększenie 100%. Ale wiedziałem co to jest rozmiar rzeczywisty. Tego typu rozmiar oglądam na telewizorze podłączonym do laptopa, obraz nie mieści się na ekranie. Póki co poznaję ten aparat, i uczę się. Pozdrawiam
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu