- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, posiadam już jakiś czas wyżej wymieniony model telewizora, wszystko w nim pięknie śmiga z wyjątkiem owej funkcji 3D.
Dzisiaj zakupiłem sobie okulary 3D, zgrałem na pendriva film w formacie ".mkv" w technologii (under over), podłączyłem pendriva pod tv, telewizor odczytał go bezproblemowo, odtworzył film bez żadnych zacięć czy to w dźwięku czy to w obrazie. Z menu telewizora włączyłem funkcję 3D, tryb zmieniłem na "nad i pod", przekonwertował obraz co było widać gołym okiem, bo początkowo widać było dwa obrazy jeden pod drugim, a po włączeniu funkcji 3D oraz "nad i pod" zmienił się w jeden obraz. Założyłem okulary i okazuje się, że nie 3d nie działa.
Pomyślałem, że to wina filmu, wszedłem więc na youtuba wbudowanego w tv wyszukałem filmy w różnych konfiguracjach SBS, under over ale efekt 3d był praktycznie zerowy, a obraz rozmazany. Przez chwile pomyślałem, że efekt dawany przez okulary taki właśnie ma być ale potem uruchomiłem Gears of War 3(ma wsparcie dla 3d) na xbox360 i efekt był ku mojemu zdziwieniu oszałamiający, tak samo gdy odtworzyłem na xboxie ten sam film, który wcześniej próbowalem otworzyć z pendriva, również efekt super z tym, że xbox nie daje rady i bardzo się tnie podczas odtwarzania (dodatkowy player na xboxie, bo systemowy nie odtwarzał tego typu pliku).
Zatem moje pytanie do tego długiego wywodu brzmi: Jak uzyskać taki efekt za pośrednictwem TV, bez zakupu dodatkowego odtwarza blu-ray? Da radę coś wymyślić? Czy u Was ten efekt 3d jest faktycznie widoczny, a obraz ostry czy jest jakiś znikomy efekt, którego nie da się zauważyć? Czytałem sporo na ten temat ale nigdzie nie znalazłem podobnego problmu do mojego.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie zdarza się podobny problem co 2-3 tygodnie. Niestety nie pomaga reset, a jedynie przywrócenie ustawień fabrycznych. Po nim nie ma problemu z poprawnym odtwarzaniem plików 3D z pendriva. Przynajmniej przez następne 2-3 tygodnie...
KDL-50W808C
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj