anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pstrykanie przy wyłączeniu tv.

profile.country.US.title
Maciek5553
Poszukiwacz

Pstrykanie przy wyłączeniu tv.

Podczas włączenia i wyłączenia telewizora A80L słychać pstryknięcie. Podczas wyłącznienia jest ono głośniejsze, za każdym razem takie same. To normalne w tym modelu?

Tagi (1)
7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
WaldemarB.
Użytkownik

Usterka poważna musisz zgłosić się do serwisu celem wymiany telewizora

profile.country.US.title
Maciek5553
Poszukiwacz

Pytanie czy nie jest to dźwięk systemowy przy wyłączeniu telewizora. Nie mam jak porównać z innym takim modelem. 

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Czy to nie jest dźwięk przekaźnika załączającego zasilanie?

profile.country.US.title
Maciek5553
Poszukiwacz

Niestety ja się nie znam, stąd moje pytanie;) jeśli będzie to pstryknięcie  od przekaźnika, to wymaga to jakiś działań, czy to normalne. W żadnym innym tv tego nie miałem;)

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Mam XH9550 i jest to normalne.

profile.country.PL.title
SWG123
Poszukiwacz

W modelu sony bravia xh9505 przy każdorazowym włączaniu i wyłączaniu ekranu takiego odgłosu pstryknięcia nie było. Natomiast od samego początku w moim nowym modelu bravia xr 55x90L każdorazowo jest takie pstryknięcie! Panowie z Sony Center mówili, że to normalny objaw (coś z jakimś przekaźnikiem), ja jednak nie jestem pewny czy tak powinno być. Jest to irytujące! Moim zdaniem nie powinno tego być!

profile.country.PL.title
w26rysiek
Użytkownik

Słychać pstrykanie czy nie, wszystko jedno, zależy od jakości i stanu przekaźnika. Nie świadczy to o uszkodzeniu odbiornika, a przekaźnik załączający  napięcie 230v do elektroniki to standard.