Podziel się wrażeniami!
Podczas włączenia i wyłączenia telewizora A80L słychać pstryknięcie. Podczas wyłącznienia jest ono głośniejsze, za każdym razem takie same. To normalne w tym modelu?
Usterka poważna musisz zgłosić się do serwisu celem wymiany telewizora
Pytanie czy nie jest to dźwięk systemowy przy wyłączeniu telewizora. Nie mam jak porównać z innym takim modelem.
Czy to nie jest dźwięk przekaźnika załączającego zasilanie?
Niestety ja się nie znam, stąd moje pytanie;) jeśli będzie to pstryknięcie od przekaźnika, to wymaga to jakiś działań, czy to normalne. W żadnym innym tv tego nie miałem;)
Mam XH9550 i jest to normalne.
W modelu sony bravia xh9505 przy każdorazowym włączaniu i wyłączaniu ekranu takiego odgłosu pstryknięcia nie było. Natomiast od samego początku w moim nowym modelu bravia xr 55x90L każdorazowo jest takie pstryknięcie! Panowie z Sony Center mówili, że to normalny objaw (coś z jakimś przekaźnikiem), ja jednak nie jestem pewny czy tak powinno być. Jest to irytujące! Moim zdaniem nie powinno tego być!
Słychać pstrykanie czy nie, wszystko jedno, zależy od jakości i stanu przekaźnika. Nie świadczy to o uszkodzeniu odbiornika, a przekaźnik załączający napięcie 230v do elektroniki to standard.
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu