Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

NETFLIX w HD i UHD w Bravia KD 55X8509C - ma ktoś?

profile.country.PL.title
matPROx
Poszukiwacz

NETFLIX w HD i UHD w Bravia KD 55X8509C - ma ktoś?

Od wczoraj korzystam z NEFLIX-a, wykupiłem abonament w jakości HD/UHD,
niestety mimio szybkiego łącza i prawidłowych ustawień jakość przyblokowana jest do 480p.
Pomoc techniczna NETFIX-a nie istenieje, więc nawet nie ma co tam pytać, ten konkretnie telewizor
powienien obługiwać NETFLIX-a w UHD, choć na liście modeli obsługujacych go nie ma ale są starsze:
https://help.netflix.com/en/node/23878
Pytanie - czy ktokolwiek uzyskał jakość HD/UHD w NETFLIX na TV SONY?

14 ODPOW. 14
profile.country.PL.title
matPROx
Poszukiwacz

To skoro u mnie jest stabilne 1500 kB/s (czyli 9 Giga na godz. jeśli sie nie mylę) to powinienem mieć teoretycznie 4K a praktycznie chociaż HD a mam nadal 480p....więc nie jest to kwestia łącza wg mnie.

I jeszcze jedno: w moim przekonaniu HD to 720p a FHD to 1080p, z tego co widzę w NETFLIX jest tylko HD lub 4K więc jak oni to widzą? Czy wg NETFLIX HD to jest 720p czy 1080p czy jedno i drugie. Tym samym, czy mieliście jakąkolwiek jakość pomiędzy 480p a 1080p? Bo u mnie NETFLIX nadal nie może przekroczyć magicznej bariery 480p...

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Mat a nie masz jakiegoś ssaka podłączonego typu p2p, albo wielu urządzeń? Może sąsiad siedzi na routerze? Wczoraj podwyższyłem prędkość łącza i wygląda to następująco...

Patrząc na wyniki speed od dolu- prędkość przed i obraz tylko HD. Środkowy wynik- prędkość łącza w czasie emisji serialu, Górny wynik to prędkość bez obciążenia sieci. Więc wiele nie trzeba aby mieć 4k.

undefinedundefined

profile.country.PL.title
matPROx
Poszukiwacz

Nie, tak jak pisałem łącze mam szybkie, nie jest obciążone i nikt inny nie korzysta, filmy 4K na YouTube śmigają
bez zająknięcia. Wg mnie po prostu NETFLIX nie włączył mi w ogóle tej usługi HD i UHD z jakichś przyczyn. Zgłaszałem to do nich, ale jestem w 100% przekonany że to nic nie da, odpiszą pół automatycznie coś w rodzaju "Szanowny Panie upewnij się że podłączyłeś TV do prądu,jeżeli nasza pomoce nie była skuteczna skontaktuj się z dostawcą TV". Płaciłem PayPalem ale płatność nie zeszła z konta. Pewnie ten Trial jest tylko w SD do tego coś się posrało i skończy się tak że z tego zrezygnuję skoro kłopoty są już na starcie a oferta nie ciekawa jak dla mnie to potraktuję to jako nomen omen.

profile.country.PL.title
matPROx
Poszukiwacz

Ruszyło....z niewiadomych przyczyn po prostu...działa...jak to w życiu jak pogodziłem się z tym że nie działa i odpuściłem to samo zaczęło działać...dziękuję wszystkim za pomoc.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Tak jak pisałem wcześniej, serwis nowy, świeży w RP i się rozwija. Tak jak android w naszych tv. Polecam Ci moje posty to zobaczysz jak rozbudować nasz tv w apk.