- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
4K Android TV - PLUSY
Skupmy sie na rzeczach pozytywnych - mawiaja niektorzy. Dlatego probujac sie otrzasnac z negatywnych wrazen postanowilem podzielic sie tym co dobre w nowej linii telewizorow 4K napedzanych androidem.
Moj model to KD-55X8509C
1) OBRAZ! Jest po prostu WOW! A mialem poprzednio W9 wiec z byle czego sie nie przesiadlem. Triluminos, X-Reality PRO i 1000Hz motion rate robi po prostu niesamowite wrazenie. I nie dam sobie powiedziec ze jakoscia obrazu ktos moze w ogole z Sony konkurowac. A skwaszona mina kolegi ktorzy posiada zakrzywiony flagowy produkt innej firmy na S tylko utwierdza mnie w przekonaniu.
2) Ogolne wrazenie interfejsu. Sprawdzam pogode, w tle zamglony leci film ktory przed chwila ogladalem, chce zonie pokazac zdjecia ktore dzis zrobilem i przykladam Z3 do pilota NFC.. Obok TV lezy Dualshock - moge sobie czasami zagrac.. Wszystko kolorowe, animowane. Przyszlosc Panie i Panowie.
3) Design. TV mam na scianie. Odstaje 23mm. Ekran jest niewiele grubszy od komorki. Estetyka, jakosc i precyzja wykonania od razu daje znac ze mamy doczynienia z produktem spelnionym.
4) Funkcjonalnosc. Z Androidem mozna wiele. Ja mam domowe centrum zarzadzania swiatem ;). Mam podlaczone wszystkie swoje filmy, zdjecia, muzyke. Moge sobie wlaczyc obraz z kamer w firmie i obejrzec co sie dzieje. Wiem jaka bedzie pogoda na jutro. Wiem o czym jest film ktory dostalem od kolegi i kto w nim gra oraz jakie zebral recenzje bo opis sciagnie mi sie z internetu. Za chwile bede mial tez poczte. Androida mozna nie lubic ale nie mozna mu zabrac jego mocy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A mój model to KD-55X8507C, czyli srebrna ramka zamiast czarnej i Motionflow XR 900 Hz zamiast Motionflow XR 1000 Hz w modelu x końcówką KD-55X8509C.
Ad. 1) OBRAZ!
Ja wcześniej miałem to:
I faktycznie, jak się dobrze przyjrzeć, to widać drobne różnice, więc jestem zadowolony. Ale z tymi Samsungami bym nie przesadzał. Oglądałem wiele w sklepie i nie widziałem specjalnej przewagi jednego nad drugim. Raczej ten Android mnie skusił, bo obraz w podobnych cenowo modelach jest zbliżony.
Ad. 2) Ogolne wrazenie interfejsu.
Przyznaję, jest ładny, spójny i dobrze przemyślany. Odrobina poprawy płynności by się przydała i będzie cacy. W moim poprzednim TV z funkcji smart miałem regulację głośności i zmianę kanałów. 😉 Też był drobny lag, więc działa podobnie. Jestem zadowolony.
Ad. 3) Design.
Fakt, pierwszy raz Sony bardziej mi się podoba niż większość modeli Samsunga. Ładna ramka, porządne materiały, idealne spasowanie i nic nie trzeszczy. Mój poprzedni TV kiepsko wyglądał zawieszony na ścianie. Sony o wiele ładniej, więc jestem zadowolony.
Ad. 4) Funkcjonalnosc. Z Androidem mozna wiele. [...] Wiem jaka bedzie pogoda na jutro.
Póki co lista aplikacji jest mizerna, ale mój poprzedni TV nie miał żadnej, więc jestem zadowolony... No właśnie, jaka będzie pogoda jutro?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak zupełnie uczciwie efekt WOW miałem tylko przy Oledzie, jak w sklepach pojawi się Oled 4K to wow będzie pewnie jeszcze większe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dorzucę małego plusika: wyszukiwanie głosowe przy użyciu pilota. Byłoby super, gdyby nie potworne lagi po kliknięciu przycisku mikrofonu i gdyby wyszukiwało też treści w przeglądarce internetowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo dobrze dziala tez wbudowana przegladarka zdjec (choc brakuje kilku opcji) - sama inteligentnie obraca zdjecia! Do tego dziala niespotykanie szybko nawet przy duzych zdjeciach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A moim zdaniem przeglądarka to niewypał. Po pierwsze trzeba dużo szczęścia, żeby telewizor rozpoznał wpięty nośnik. Mi zwykle udaje się to po kilku próbach wypinania i wpinania urządzenia USB do różnych portów. Jak już zobaczy, to trzeba dość długo poczekać zanim odczyta jego zawartość i wyświetli wszystkie katalogi. Problem jest, gdy dysk lub karta pamięci zawierają wiele katalogów, bo przeglądarka nie wyświetla pełnego drzewa, tylko ciurkiem listę katalogów. Ciężko cokolwiek znaleźć w tym chaosie. Tworzenie miniatur to jakiś koszmar. Katalog zawierający 1000 zdjęć z lustrzanki 16 Mpix umieszczonych na bardzo szybkim dysku USB 3.0 mieliło jakieś pół godziny. Można w tym czasie próbować przeglądać fotki, ale wyświetlenie każdej z nich trwa ok. 3 sekund. Przy tej wydajności to bezużyteczny bubel. Na starym komputerze sprzed 5 lat te same zdjęcia wyświetlają się w ułamku sekundy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na USB nie probowalem. Odtwarzam zdjecia po DLNA z dysku sieciowego (WDMyCloud) i dziala super
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale sama obsługa CI+ to 1/4 sukcesu. Prawdopodobnie nie działa ci nagrywanie na dysku USB, jak również możliwość nagrywania jednego kanału kodowanego i oglądanie drugiego niekodowanego (bo funkcja dual tuner nie działa), nie masz funkcji PIP (również dual tuner się kłania).
A jak z wydajnością takiego modułu? Szybko zmienia kanały, płynnie działa przewodnik?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Potwierdzam to 1/4 sukcesu. Na resztę trzeba czaekać, ale niestety technicy z sony nie wiedza ile czasu.
Nie działa nagrywanie itd.
Kanały przełączają sie względnie szybko (jak na mój gust) ale czasem są zacinki jak powciskam cos w pilocie za dużo. Podo=bnie jak przewodnik po programach. Niby dziła jak się jest emerytem... ale jak szybko chcesz cos przeskoczyć to zwiecha i czarny ekran. No niestety.
Jedyna rada to zwrot i https://community.sony.pl/t5/telewizory/jesli-nie-sony-android-to-co/td-p/2003938
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu