Podziel się wrażeniami!
Witam,
posiadam TV taki, jak w temacie. Od pewnego czasu mam problem z filmami/programami 3D.
Po uruchomieniu programu TV wyświetla informację, że wykryto sygnał 3D i przełącza mi od razu na 3D - nie muszę wybierać trybu SIDE BY SIDE czy innego - wszystko robi sam.
Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że co kilkadziesiąt sekund (czasami co 2 minuty) tryb 3D się wyłącza i za chwilę włącza z powrotem (ponowne wykrycie trybu 3D). Efekt jest taki, że obraz się przełącza, jest przez chwilę czarny ekran. Potem widać chwilę tryb np. SIDE BY SIDE i po 2-3 sekundach przełącza się z powrotem w normalne 3D. I tak cały program/film.
Przy niektórych uruchomionych programach/filmach gdzie TV nie wykrywa, że jest to 3D nie ma tego efektu - przełączam wtedy ręcznie i jest ok cały film/program natomiast jak TV wykryje to już masakra - nie da się oglądać, bo ciągle się przełącza.
Zauważyłem, że jakiś czas temu tego nie było - wielokrotnie oglądałem programy i było ok. Od któregoś softu wszystko się popsuło.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam
Łukasz
Witam,
Z jakiego źródła masz 3D (BluRay, satelita itp.)? Jeśli żródłem sygnału jest urzadzenie zewnętrzne to czy próbowałeś innego kabla HDMI. Może się uszkodził?
Pozdrawiam
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu