anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Editor - edycja listy kanałów

profile.country.PL.title
maarcell
Użytkownik

Sony Editor - edycja listy kanałów

Nie wiem dlaczego brak tego programu na polskich stronach Sony, ale Niemcy ułatwili edycję listy kanałów swoim użytkownikom. Faktycznie działa to dość przyjemnie i jest intuicyjne.

Listę kanałów eksportować i importować można za pomocą USB, a następnie edytować w tym programie.

http://www.chip.de/downloads/SonyEditor_56142031.html

Pozdrawiam

Maarcel

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dobry temat. Program powstał już chyba w tamtym roku, albo jeszcze wcześniej. Bardzo pomocne narzędzie. Z jakim modelem Bravia układasz listę?

profile.country.PL.title
maarcell
Użytkownik

KDL-47W805A

Zimny_
Użytkownik

Testowałem na EX720 i program nie był zbyt przyjemny. Widać, coś się poprawiło. Nie mam teraz tego modelu, więc ciężko przetestować. Ale już wiem, że spełnia swoją rolę na W8.

profile.country.PL.title
maarcell
Użytkownik

to nie jest interfejs w stylu Win8 - ale swoją rolę spełnia :slight_smile: i o to chodzi...

Miroslaw11
Poszukiwacz

Dzięki za pomoc, spróbuję

chestertel
Użytkownik

mam pytanie a jak ta liste sciagnac na pendrive'a posiadam 55w805a

profile.country.PL.title
marcoo300681
Poszukiwacz

no właśnie jak zczytać kanały na pendriwe później zedytować listę na PC zapisać na pendriwe i wgrać do TV?? mój TV to 920 HX

profile.country.PL.title
goloM.B
Poszukiwacz
profile.country.PL.title
gienek_pa
Użytkownik

Zastanawiam się dlaczego firma SONY wymyśliła to w ten sposób, aby do edycji listy kanałów używać pendrive. W dobie sieci WiFi ethernetu, takie rozwiązanie wydaje się trochę problematyczne

Dlaczego do edycji listy kanałów, zamiast pendrive, nie użyć zwyczajnie seci WiFi lub zwykłego ethernetu? Może inżynierowie z Sony, zmodernizowaliby aplikacje w ten sposób, że pendrive byłby tylko jedną z kilku opcji wymiany denych komputer <-> telewizor, a nie jedyną możliwością.