Podziel się wrażeniami!
Witam
W czwartek 24.02 odebrałem TV Sony KD 55XF8596. Obraz rewelacyjny, kolory genialne i czerń pomimo tego że nie jest to OLED też jest super. Niestety przy szybszych ujęciach ( NETFLIX, HBO GO i Youtube ) obraz dookoła obiektu na który jest na głównym planie jest tak dziwnie rozmazywany. Nie wiem czym to może być spowodowane. Przy wolnych ujęciach i nawet wielu szczegółach na ekranie wszystko jest ok ale jak np. przesuwa się cały obraz a na środku ktoś biegnie i teoretycznie na nim powinna być skupiona cała ostrość to dookoła tej postaci jest zakłamane zamazywnie które strasznie denerwuje. Czy może mi ktoś pomóc o co w tym chodzi? Zaznaczę że wszystkie ustawienia już próbowałem zmienić i nic nie pomogło...
Witam,
Support pisze:
Zalecałbym sprawdzenie, jak będzie się prezentowała kwestia ostrości obrazu w przypadku zmiany trybu Motionflow, którą można dokonać przy użyciu funkcji: MENU (Home) - Ustawienia - Ekran - Obraz - Ustwienia zaawansowane - Ruch - Motionflow. Sugerowałbym wypróbowanie wszystkich dostępnych trybów (włącznie z wyłączonym). W przypadku, gdy niedogodność będzie występowała również po wypróbowaniu wszystkich zmian ustawień Motionflow, zalecałbym przywrócenie ustawień fabrycznych.
Pozdrawiam
Przeprowadź kalibrację swojego tv dostępną na stronie rtings.com
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu