Podziel się wrażeniami!
witam mam pytanie czy bede mógł odbierac telewizję cyfrową odbierającą z anteny dvb ?? czy tez musze dokupic cos do odbioru ?? mam antene a nie moge za zadne skarby ustawic programów
Nie do końca wiem co masz na myśli pisząc o antenie DVB. Twój telewizor ma odpowiedni tuner. Wystarczy Ci antena (np "siatka") no i przyzwoity zasięg.
chodzi mi o to ze mam podlaczoną ta antene cyfrową ale nie moge wyszukac zadnego programu i chciałem sie dowiedziec czy ma wbudowany ten tuner i dlaczego nie wyszukuja mi sie te programy .
Ty chyba mylisz dvb-t z dvb-s.Jeśli chcesz odbierać naziemną tv cyfrową to antena satelitarna(talerz) jest zła.Musi być np. siatka jak kolega napisał.Poszukaj na necie anten do dvb-t.
Witaj,
KDL-40EX401 posiada tuner telewizji naziemnej cyfrowej. Jak wspomnieli koledzy - do odbioru jest potrzeba antena naziemna siatkowa, plus odpowiednie wzmacniacze. Antena satelitarna ("talerz") nie odbiera sygnału na tych częstotliwościach. Przynajmniej nigdy nie udało mi się w taki sposób uruchomić
Jednak trzeba pamiętać, że obecnie sygnał telewizji cyfrowej nie jest dostępny na terenie całego kraju. Poniżej masz link do strony, na której wpisujesz np. gminę i pokazuje Ci czy możesz odbierać ten sygnał (wyszukiwarka po prawej stronie):
http://cyfryzacja.gov.pl/Mapa,zasiegu,30.html
chodzi mi dokladnie o taką antene http://solid-polska.pl/index.php?idt=2452&sm=2&idg=75 podobno jest do telewizji cyfrowej naziemnej a nie mogą wyszukać mi sie kanały
Antena jest ok. Mam podobną. Tzn jest ok o ile nie jest uszkodzona i o ile jest prawidłowo podłączona. Masz pewność co do podłączenia? Zasilacz jest ok? Antena dobrze ustawiona? Wszystkie kable i styki są na pewno sprawne?
antena wydaje mi sie ze jest sprawna bo kupilem ja nową ,podlaczenie tez powinno byv dobre z kablem to dokladnie nie wiem bo moze byc gdzie maczony bo bym za krótki a zasilacz to mam od zwyklej anteny jak jest jakis specjalny to podajcie jaki to ma byc
Przyjrzyj się kablowi. Każde łączenie, załamanie, stosowanie jakichś przejściówek ogranicza szansę na uzyskanie dobrego sygnału. A w pierwszej kolejności pomyśl, czy nie dostałeś zasilacza razem z anteną. Jeśli wmontujesz ten dołączony do zestawu to może to rozwiązać problem. Jeśli go nie masz to musisz poszukać po sklepach odpowiedniego dla Twojej anteny.
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu