Podziel się wrażeniami!
Mam pytanie odnośnie reklamacji Dualsense. Mam 3 pady jeden na pewno starszy, a drugi ten nowszy zaczął ostatnio dryftować lewy analog postać delikatnie się rusza lub przeskakuje po menu gdy pad jest w bezruchu. Niestety przy przeprowadzce gdzieś posiałem paragon i nie mam pewności czy pad jeszcze podlega gwarancji.
Podobno wystarczy podać numer seryjny kontrolera i na tej podstawie da się zweryfikować czy można go odesłać do Sony na gwarancję.
Chciałem się dowiedzieć czy tak faktycznie mogę zweryfikować pada bo nie chciałbym wysyłać na gwarancję pada, którego ta gwarancja już nie obejmuje.
Znajdź u siebie najbliżej jakiś dobry serwis i zmień analogi na halla bo to jest jedyne rozwiązanie problemu , ja dałem u siebie do lokalnego serwisu komputerowego i koniec problemu , przelutowali i wyregulowali .Gwarancja nic ci nie da bo te pady będą się psuć.Jeden pochodzi miesiac drugi 3 , pół roku itd.
Pierwszy mi chodził ponad 2 lata i zaczął lekko dryftować prawy analog i jest to wkurzające, drugi krótko bo od września zeszłego roku chodził (pani na infolinii mi sprawdziła czy jeszcze obejmuje go gwarancja) i się okazało, że od września działał więc krótko. Jednak Dualsense to delikatniejsza konstrukcja niż Dual Shock.
Pomyślę nad tym bo słyszałem o tych analogach halla ale w sumie do jednego pada to koszt ok 200zł, więc dołożę trochę i kupię nowego, ale z drugiej strony jak to rozwiązuje problem całkowicie to warto rozważyć.
Dzięki za info
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu