Podziel się wrażeniami!
Witam. Posiadam Laptopa sony Vaio SVE1511GIEB, oczywiście naklejka licencyjna Windows 7 Home Premium jest, tylko że kod jest starty i wszystkiego nie widać. Wysyłałem maila do Supportu Sony i znów się wypinają, pisałem do Miccrosoft a oni za to wysyłają mnie do producenta. Co teraz?
Poniżej wiadomość, którą wysłał mi sony :
Szanowny Panie,
dziękuję za kontakt z firmą SONY Europe.
W nawiązaniu do zgłoszenia uprzejmie Panu odpowiadam ,że firma Sony nie jest w stanie odzyskać zniszczonego kodu - zgodnie z licencją jest on przeznaczony jedynie dla Użytkownika, nie jest on więc zapisany w żadnej bazie danych Sony. Działanie takie byłoby niezgodne z warunkami licencji.
Niestety etykieta licencyjna świadczy o legalności oprogramowania, jeśli więc etykiety nie ma, system może zostać uznany za nielegalny.
Nie wystawiamy duplikatów etykiet licencyjnych - do jednego komputera przeznaczona jest jedna etykieta licencyjna.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Rozumiecie coś z tego? Wysłałem im zdjęcie naklejki, na której widać jak niewyraźny jest klucz, z prośbą o pomoc, a oni mi z jakimiś wklejonymi formułkami wyjeżdzają. Ja się pytam co jest support jak w ogóle nie chcą pomóc. Już 4 raz do nich piszę z prośbą o pomoc i 4 raz sony się na klienta wypina. Masakra. Bardzo proszę o wsparcie.
Witaj, akurat support Sony postępuje prawidłowo, za to microsoft się wypiął. Wejdź we właściwości systemu (tam gdzie masz podana wydajność i czy dany komputer jest legalny) i na dole masz identyfikator produktu. Zadzwoń do Microsoft mając ten numer powinni Ci wygenerować cd-key.
Dziękujemy za zapytanie na naszym forum. Niestety ze sprzetem VAIO sytuacja wygląda tak a nie inaczej ponieważ produkty zostały wycofane ze sprzedaży. Zrozumiane, że czuje sie Pan niezadowolony jednak wszelkie kwestie nalezy kierować właśnie do supportu Sony Electronics, który odpowiada za produkty VAIO. https://www.sony.co.uk/support/en/hub/prd-comp-vaio. Jeżeli kod przeznaczony jest do posiadania tylko przez użytkownika i nie są one ewidencjonowane przez dział Sony odpowiedzialny za VAIO to kod możebyc niemozliwy do odzyskania.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Za regeneracje kodu chcą 170 zł. Podziękuje...
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu