Podziel się wrażeniami!
Co tu dużo mówić - jetem totalnym amatorem który robi to co lubi i czasem coś mu z tego wyjdzie
W zasadzie to fotografuję co się da. Nie mam z góry ustalonego stylu fotografowania ale mimo wszystko proszę o (konstruktywną) krytykę.
Ok, to zaczynam od ostatnich wypadów do lasu
Zdjęcia makro robię połączeniem a200, mieszka i jupitera. No. czasem użyję tessara ale on z racji krótkiej (jak na makro) ogniskowej jest dość rzadko używany.
O wszystkim i o niczym - całkiem nieźle, choć bez szału.
Pokażesz jakieś o czymś?
Najbardziej polubiłem 2, choć i koń przytrzymał uwagę.
Witam.
Jak mam być szczery to żadne zdjęcie nie przykuło mojej uwagi.
Przy zdjęciu numer 3 tam gdzie masz Mieszek + jupiter dałbym ISO 400 zdjęcie jest nie ostre i przymknął przysłonę bo nie wiem z jaką ty to zdjęcie robiłeś. Starałbym się kadrować w pionie.
Numer 4 tak samo kadr w pionie żeby cały konik był na zdjęciu ogólny bałagan w kadrze. Ja wiem że te koniki są w trawie.
I jeśli korzystasz z Mieszka to dobrze by było doświetlać, czym większa odległość obiektywu od aparatu tym obiektyw ciemniejszy, a przy zdjęciach owadów trzeba jeszcze sporo przymknąć przysłonę.
Czekam na więcej.
Dzięki za opinie! Raczej w najbliższym czasie niczego nowego nie pokażę bo lapek zaliczył awarię hdd i wszystkie zdjęcie poszły na śmietnik
Co do fotek.
Jeśli chodzi o 3 to masz rację mogłem przymknąć przysłonę.
Ale oświetlenie było zrobione lampą + kawałem rozpraszającego tworzywa. Ekspozycja automatyczna. Od kiedy mam dandeliona strasznie się rozleniwiłem pod tym względem
Cześć
1 - domyślam się, że Twoim zamiarem było uchwycenie fajnego światła?;) jednak efekt końcowy chyba nie wyszedł za dobrze. imo za dużo się dzieje w kadrze: pełno zbędny gałęzi i chyba za dużo ciemnego dołu. może gdyby to zdjęcie troszkę przyciąć?
2 - pomysł fajny, światło też w miarę no i GO okej. tylko ja pokombinowałabym trochę z ujęciem - może jest zbyt centralnie, no i te dechy rozpraszają wzrok.
3 - ładne ujęcie, ale chyba zgubiłeś ostrość.
4 - trochę tak od du... strony
5 - trochę ciemno, ale mi się podoba!
tyle ode mnie. ja też jestem totalną amatorką, ale myślę, że każdy komentarz się przydaje
pozdrawiam serdecznie!
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu