Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie.Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem kamery sony AS200 i często używam jej jadąc sam.jako rejestrator jazdy.moje pytanie dotyczy ładowania kamery podczas jazdy ,a mianowicie jakim prądem ją ładować max.1A czy może być mocniejsza np.1,5A.Są różne ładowarki i słyszałem ,że mocniejszy prąd może uszkodzić kamerę .Nie znam się niestety na tych tematach i jeśli może mnie ktos uświadomić w tym temacie będę wdzięczny.Pozdrawiam gąsior
Jeżeli napięcie będzie poprawne to prąd na pewno nie będzie za duży. Urządzenie potrzebuje określoną ilość prądu (natężenie) i jeżeli ładowarka jest w stanie tyle lub więcej dostarczyć to urządzenie skorzysta z prądu, który potrzebuje. Natomiast może wystąpić sytuacja, że ładowarka nie będzie w stanie dostarczyć tak dużej ilości prądu jaką potrzebuje urządzenie i wtedy nie będzie możliwe ładowanie.
Dzięki za odpowiedź , ale zauważyłem ,że gdy kamera jest podłączona do ładowarki samochodowej i rejetruje jazdę to bateria ( akumulatorek) w kamerze nie jest ładowany.Niestety jeśli wyjme baterią i podłączę ładowarkę to kamera nie działa.Widać z tego ,że ładowarkao dostarcza pąd do kamery ,żeby nie czerpać go z baterii i właściwie moje pytanie skierowanie jest pod tym kątem ,czy większy prąd niż 1A nie spowduje awarii kamery jeśli jest ona podłączona przez długi czas do takiej ładowarki.
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu