Podziel się wrażeniami!
Witam . Mam mały problem z Aparatem Sony DSC-HX200V . Polega on na powiadomieniu " W trakcie pracy " .. Zrobiłem kilka potrzebnych mi zdjęć , zrzuciłem kilka na laptopa odłączyłem aparat i po włączeniu go , gdy chcę zobaczyć resztę zdjęć wyświetla się informacja " w trakcie pracy " .. Mógłby ktoś napisać jak pozbyć się tego problemu ? . Szukałem chyba wszędzie i nic .. Dziękuje ! .
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Na forum sobie nie panujemy.
Chodziło mi o odłączenie, odmontowanie aparatu, który powinien być widoczny w komputerze jako dysk, z pozycji komputera (w systemie windows klika się na taki symbol USB na pasku i gdy komuter zakończy pracę z dyskiem odłącza go, inaczej dysk może być używany w tle i nawet nie wiemy o tym, przerwanie połączenia kablem powoduje utratę danych lub uszkodzenie dysku - w tym wypadku karty).
No to teraz wyjmij baterię z aparatu na troszkę dłuższy czas (nie wiem, może 10 minut). Zobaczymy czy to pomoże. Po tych około 10 minutach spróbuj włożyć baterię i uruchomić aparat bez karty.
W jaki sposób odłączałeś aparat? Wyjąłeś kabel, odmontowałeś najpierw aparat w komputerze?
Może zacznij od wyjęcia karty z aparatu i włącz aparat. Co się dzieje? Włóż kartę i co aparat dalej robi? (kolejne pytania czy podpowiedzi w zależności od odpowiedzi na te pytania).
Po ściągnięciu zdjęć które chciałem, odłączyłem aparat od komputera kablem , nie robiąc nic innego . ( wpadłem na pomysł , że może gdy podłączę go raz jeszcze to wyświetli się funkcja odłącz , ale nic z tego ) .
Spróbowałem wyciągnąć kartę tak jak Pan napisał , lecz również ta sama sytuacja .
WSZYSTKO inne działa nawet robienie zdjęć lecz gdy naciskam na Wyświetlenie pojawia się nadal napis " w trakcie pracy .. " Patrzyłem do instrukcji ale nic nie piszą o tym przypadku .
- Napisał Pan czy spróbowałem między innymi " odmontować " aparat .. O co dokładnie chodzi .. Sprawdzałem po podłączeniu ponownym tylko w aparacie czy jest opcja odłącz ale nie w komputerze .
Message was edited by: Ciastek321
Na forum sobie nie panujemy.
Chodziło mi o odłączenie, odmontowanie aparatu, który powinien być widoczny w komputerze jako dysk, z pozycji komputera (w systemie windows klika się na taki symbol USB na pasku i gdy komuter zakończy pracę z dyskiem odłącza go, inaczej dysk może być używany w tle i nawet nie wiemy o tym, przerwanie połączenia kablem powoduje utratę danych lub uszkodzenie dysku - w tym wypadku karty).
No to teraz wyjmij baterię z aparatu na troszkę dłuższy czas (nie wiem, może 10 minut). Zobaczymy czy to pomoże. Po tych około 10 minutach spróbuj włożyć baterię i uruchomić aparat bez karty.
Dziękuję Bardzo ! .
Problem ustąpił , po wyłączeniu aparatu na 10minut :
No to się cieszę i mam nadzieję, że już się nie powtórzy. Pamiętaj o odmontowaniu / odłączeniu programowym aparatu / czytnika / karty z poziomu komputera przed fizycznym rozłączeniem z komputerem. Komputer w tle może jeszcze przeprowadzać jakieś operacje, których Ty nie widzisz. Wciskając przycisk odłączenia zewnętrznego napędu w trakcie pracy tego napęu z komputerem dostaniesz informację o niemożności przerwania połączenia, bo ten napęd jest wykorzystywany przez jakiś program, który jeszcze działa.
Z drugiej strony to takie wyjęcie baterii na pewien czas to taki twardy reset. Nie namawiam do częstego stosowania tego sposobu ale jak nie ma wyjścia to ... czemu nie.
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu