Podziel się wrażeniami!
Witam.Zauważyłam ze w aparacie mam zapadniety przycisk .Niewiem jak go naprawić .Moze ktos z Was miał podobna sytuacje?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
nie mam pod ręką tego modelu aparatu. Czy wcześniej tak było? W różnych modelach przycisk są różnie skonstruowane. Sam nie mam pewności, czy tak nie jest standardowo. Przykładowo w gripie A99 przyciski są w ogóle niewypukłe:
Jeśli jednak uważasz, że wcześniej tak nie było lub co gorsze przycisk ten nie fukncjonje należycie zalecałbym wysyłkę do serwisu. Poniżej podaję dane:
Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
www.e-csi.pl
info@e-csi.pl
Pozdrawiam,
kris
Witaj,
nie mam pod ręką tego modelu aparatu. Czy wcześniej tak było? W różnych modelach przycisk są różnie skonstruowane. Sam nie mam pewności, czy tak nie jest standardowo. Przykładowo w gripie A99 przyciski są w ogóle niewypukłe:
Jeśli jednak uważasz, że wcześniej tak nie było lub co gorsze przycisk ten nie fukncjonje należycie zalecałbym wysyłkę do serwisu. Poniżej podaję dane:
Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
www.e-csi.pl
info@e-csi.pl
Pozdrawiam,
kris
Mam wrazenie jakby tego wczesniej nie bylo.Przycisk funkcjonuje narazie .Niewiem co zrobic
Tylko serwis zajmuje sie taka naprawa?
Jak aparat jest na gwarancji to najlepiej naprawiać w serwisie. Czas takej operacji to 2 dni transportu i 1 dzień naprawy, chyba że usterka wymaga zamawiania części. Najlepiej podejdź do sklepu i sprawdź na innym czy jest tak samo z tymi przyciskami:smileyhappy:
Zobacz na drugie zdjęcie
http://allegro****************************
Edytowane: Bardzo mi przykro, ale musiałam edytować Twoją odpowiedź, ponieważ zawierała link do strony służącej celom komercyjnym. Pozdrawiam serdecznie, Karolina_L.
Serwis pisal ze naprawa moze zajac od 3 do 10dni.Aparat mam na gwarancji wiec powinna byc naprawa na gwarancji.Niema tu mowy o uszkodzeniu mechanicznym tak jak wspomina serwis.Gdyby tak bylo to bym miala wszystkie guziki zapadniete.Nikt celowo takich rzeczy nie psuje.Takze znajac życie seris nie uzna naprawy na gwarancje.
W mojej a 57 ten przycisk też jest trochę zapadnięty i tak było od nowości, nie wiem czy tak jest we wszystkich, ja na Twoim miejscu podszedł bym do sklepu i sprawdził jak jest w "nówce sztuce" , przycisk ten jest do kasowania i może specjalnie jest trochę niżej osadzony aby przypadkiem czegoś nie wykasować,
poszukałem zdjęć w sieci i znalazłem takie http://www.ephotozine.com/article/sony-alpha-a37-dslr---slt-review-19673 co potwierdza, że wszystkie tak mają zarówno 57 jak i 37
Dzieki za info:)
Mogę również potwierdzić, że w mojej A37 ten przycisk jest fabrycznie usytuowany głębiej (pewnie dla zabezpieczenia przed przypadkowym skasowaniem zdjęcia). Dla odmiany przycisk podglądu zdjęć wystaje trochę więcej niż inne.
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu