Podziel się wrażeniami!
Witam posiadam alfa200 i nagle przestała działać lampa błyskowa, co robić? Czy tylko serwis?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
Obawiam się, że jedynie serwis pomoże.
Skontaktuj się proszę z serwisem, poniżej adres:
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
www.e-csi.pl
info@e-csi.pl
Pozadrawiam,
Witaj,
Obawiam się, że jedynie serwis pomoże.
Skontaktuj się proszę z serwisem, poniżej adres:
01-014 Warszawa, ul. Żytnia 15
tel. (22) 379 20 90
fax (22) 379 20 91
www.e-csi.pl
info@e-csi.pl
Pozadrawiam,
Karola05 wrote:
Witam posiadam alfa200 i nagle przestała działać lampa błyskowa, co robić? Czy tylko serwis?
Witaj.
Może napisz, proszę, jak to przestała działać?
Czy lampa się otwiera ręcznie? Czy lampa otwiera się automatycznie w trybie auto lub trybach tematycznych? Czy, jeżeli lampa jest otwarta to błyska? Jakie są ustawienia lampy w Funkcjach aparatu? Czy palnik lampy jest czarny lub przydymiony (przyciemniony)?
Ale faktycznie, w przypadku uszkodzenia lampy (bo nie podejrzewam u Ciebie nieznajomości obsługi aparatu) to prakycznie tylko serwis może pomóc.
lampa się otwiera automatycznie i ręcznie, tryb nie ma znaczenia jedynie nie błyska. Lampa czysta, nie ma żadnych śladów przyciemnienia. Do warszawy ma "tylko" 400km. :
Odległość do Warszawy nie jest taka istotna.
Jeśli nie masz możliwości dostarczenia sprzętu osobiście, skorzystasz z usług firmy kurierskiej.
Jeśli aparat jest na gwarancji, przesyłka i naprawa jest bezpłatna. W przypadku naprawy pogwarancyjnej, przesyłka jest odpłatna, ale wycena jest bezpłatna i jeśli już aparat znajdzie się w serwisie, poznasz koszt naprawy uszkodzonej lampy.
O ile nie zdecydujesz się na naprawę, pokrywasz tylko koszt przesyłki kurierskiej - nie są to specjalnie wysokie koszty - dokładną sumę za przesyłkę poznasz podczas rozmowy telefonicznej z serwisem CSI.
Dziękuję jutro zadzwonię do serwisu :
Witam.
Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę sie do tego tematu.
Sprawa wygląda tak-bylem na wakacjach i aparat spadł mi ze statywem w piasek i wode morska.
no i się zaczeły kłopoty.Pierwszy to taki ze wszystko w piasku,to aparat szybko wyłaczyłem i zabralem sie za oczyszczanie.Po wlaczeniu zdjecia robił praktycznie białe,obiektyw chrobotał przy przekrecaniu.Zdjecia seryjne-zonk nie robił-tylko jeden strzał i dopiera po jakis 10s. moze 15s.drugi strzał-ale te dwa wyzej problemy ustały po paru godzinach-ufff....a teraz sedno-bedac w blasku slonca nie widzialem pwnego zjawiska-a tylko czułem ze coś smierdzi spalenizna-więc aparatu nie uzywałem kilka godzin-mowie-może musi doschnąc.Jak juz sie zrobiło tak że moglem dostrzec szczegóły zauwazyłem ze aparat w trybie A robi każde foto z lampa-ale co gorsza lampa jest zamknieta-więc błysk wali w plastik aparatu.Druga sprawa zauwazyłem ze aparat mimo zamknietej lampy myśli ze jest otwarta bo na ekranie widać to,i nie mozna wyłaczyć tego recznie.To samo sie tyczy i trybu Auto i innych gdzie lampa ma prawo sie ząlaczyć.Na ustawieniu na pokretle-BEZ LAMPY jak i na teamtycznym np.Słonńce to fotki robi bez lampy.
Recznie guzikiem nie moge tez otworzyc lampy,a jak otworze i srzeli zdjecie i jest błysk-widze dymek z lampy,a co gorsza-pisza wyzej ze czułem smrod spalenizny zauwazyłem tez przepaly brazowe na samej lampie.
Wiec jakby ktos wiedziałem,miał podobnie kiedys prosze o help.Jak wy nie dacie rady zadzwonie do serwisu i zobaczymy.pozdrawiam
Przykra sprawa Pablo...niestety obawiam się, że woda morska wyrządziła szkody w środku aparatu i żaden reset nie przywróci sprawności sprzętu bowiem to nie jest problem oprogramowania.
Pozdrawiam,
Z tym ze aparat dziala,a sprawa ddotyczy juz i tylko lampy ,ze nie wyzwala sie sama
Naprawić to trzeba nie otwieranie lampy tylko znaleźć gdzie dochodzi do zwarcia. Dopiero potem bym się zajął wymianą żarnika itp.
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu