Podziel się wrażeniami!
Witam!
Planuje zakup pierwszej lustrzanki. Wcześniej bawiłem się kompaktami. Poziom mojego wtajemniczenia można nazwać jako podstawowy. Interesuje mnie fotografowanie głównie portretów i pleneru w mniejszym stopniu tzw. ruchu. Byłem w trzech sklepach ze sprzetem fotograficznym, po przedtawieniu co mnie intersuje od razu wszyscy polecali a55. Kwota jaką chcę przeznaczyc to okolo 3 tyś. Ma to być zakup na dłuższy okres, ale wydaje mi sie ze a55 jest za dobra, ze nie wykozystam wszystkich jej możliwośći jak narazie. Lepiej chyba w obiektyw zainwestować...
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Kolega Misiek ostatnio podawał link do porównania zdjęć z tych dwóch matryc a500 i a550/a450:
http://www.photographybay.com/2009/11/3 ... mparisons/
Misiek025 napisał(a):
Nie ukrywam że stronka zadała mi niezłego ćwieka, który aparacik wybrać - A500 czy A450.
to jest banalnie proste:
potrzebujesz LV :smileyarrow: a500
nie potrzebujesz LV :smileyarrow: a450
A450 - Live View - cyfrowy podgląd obrazu na żywo
A500 - Live View - cyfrowy podgląd obrazu na żywo z AF - czy to znacząca różnica ?
to najważniejsza różnicaMisiek025 napisał(a):
Nie doczytałem się że A450 nie ma LV.
Misiek025 napisał(a):
Tylko brak uchylnego ekranu i nowsza matryca w 450
Misiek025 napisał(a):
A450 - Live View - cyfrowy podgląd obrazu na żywo
A500 - Live View - cyfrowy podgląd obrazu na żywo z AF - czy to znacząca różnica ?
Jednak zostaje A500.
Na plenerze spodobało mi się możliwość precyzyjnego wyostrzenia (14x).
A żonka ucieszy się z LV (szybkiego z AF).
Ja bym dla "entry-levela" powiedzial a290/a390 (w zaleznosci od potrzeby live-view). Po co poczatkujacemu doplacac? Co myslicie?
Dziękuję Wam bardzo za rady i opinie. Zakupiłem a500.
Jak narazie jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam
Witam mam takie pytanie planuje kupic lustrzanke ale na poczatek chcial bym a290l bo jest promocja za 1200
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu