Podziel się wrażeniami!
Witam.
Przymierzam się do zakuopu tego telewizora, oprócz oglądania telewizji będzie do niego też podłączony komputer, a że nie ma interesującej mnie informacji w instrukcji obsługi (albo nie potrafiłem znaleźć - ale raczej nie ma) więc zapytam.
Czy przy sygnale z komputera w natywnej rozdzielczości (3840x2160 60Hz) będzie obsługiwany tryb YCbCr lub FULL RGB 4:4:4 i ile bitów koloru na kanał. Czy tak jak w niektórych TV tylko YCbCr 4:2:0? Pytam o to bo w monitorach komputerowych jest to raczej oczywiste, natomiast w telewizorach już nie koniecznie.
Pozdrawiam, Darek.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Telewizor KD-43XG8305 posiada możliwość odtwarzania treści 4K (50, 60 Hz) w formacie YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, YCbCr 4:2:0/10 bitów, RGB, obrazu HDR itp. poprzez wybrane dwa porty HDMI, znaczone jako HDMI 2 oraz HDMI 3. Aby móc wyświetlać tego rodzaju treści, należy zastosować przewód HDMI o standardzie 2.0 lub wyższym, jak również z poziomu ustawień odbiornika ustawić format sygnału HDMI jako rozszerzony.
Pozdrawiam
Witam,
Telewizor KD-43XG8305 posiada możliwość odtwarzania treści 4K (50, 60 Hz) w formacie YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:2:2, YCbCr 4:2:0/10 bitów, RGB, obrazu HDR itp. poprzez wybrane dwa porty HDMI, znaczone jako HDMI 2 oraz HDMI 3. Aby móc wyświetlać tego rodzaju treści, należy zastosować przewód HDMI o standardzie 2.0 lub wyższym, jak również z poziomu ustawień odbiornika ustawić format sygnału HDMI jako rozszerzony.
Pozdrawiam
Ok, dziękuję, o to mi właśnie chodziło.
Pozdrawiam
Przeyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie. Czy ten telewizor obsługuje FreeSync?
Pozdrawiam
Witam,
Funkcja FreeSync nie jest wspierana.
Pozdrawiam
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu