Może tu jest ktoś kompetentny z sony i odpowie na pytania bo dział reklamacji nie potrafi.
Gdzie w przewodniku bo tak to się nazywa Sony Polska bo nie jest to nawet instrukcja jest informacja o zakazie oglądania jakichkolwiek treści telewizyjnych , proszę wskazać stronę zaznaczam zabronione.
W tej kwestii uprzedzę od razu że nie wyświetlałem statycznych obrazów jak zdjęcia czy reklamy materiałów z czarnymi pasami u dołu i góry ekranu , gry wideo zawierające statyczne elementy obrazu , menu programowe przewodniki po programach, statyczne elementy obrazu z aplikacji.
2. Co znaczy słowo UNIKAJ czy zabrania czegokolwiek i oglądania telewizji do czego służy telewizor i co znaczy i ile czasu trwa sowo DŁUGOTRWAŁE.
3. Gdzie podany jest w instrukcji przewodniku firmy sony czas bezpiecznego wyświetlania obrazów statycznych np w filmach.
4. Dlaczego instrukcja Sony dołączona do sprzętu nie wskazuje jaki jest dopuszczalny czas oglądania i czego , jak klient ma ocenić czy akurat wyświetlany UKŁAD GRAFICZNY stanowi zagrożenie dla matrycy czy nie?
5. Proszę o przesłanie dokumentów na jakiej podstawie został naprawiony wymieniony mój poprzedni tv oled sony a1 który posiadał taka samą wadę fabryczna jak obecny.
6. Co oznacza '' GEST DOBREJ WOLI '' w pojęciu firmy Sony i jakie warunki trzeba spełnić żeby go uzyskać bo ta tej podstawie został naprawiony wymieniony mój poprzedni wadliwy telewizor sony oled A1z ta samą wadą jak obecny sony 65ag9.
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu