Podziel się wrażeniami!
Witam !
W moim telewizorze napotkałem się z niesprawnością funkcji Bluetooth, mianowicie w (Home > Ustawienia Bluetooth) wyświetlany jest wyłącznie „podejrzewam” pilot telewizora , oczywiście Bluetooth wiecznie włączony , z pilotem bez problemu połączony . W momencie kiedy zaznaczam funkcję „dodaj urządzenie” proces trwa wieczność i bez skutku (próbowałem już zostawić nawet na godzinę czasu) ... bez powodzenia , nie mogę połączyć , ba .. nawet wyszukać żadnego urządzenia. Dodam, że podjąłem już takie działania jak przywrócenie ustawień fabrycznych , konfiguracja startowa , wł/wył funkcji Bluetooth , czy odłączenie z prądu na jakiś czas . Nic nie przyniosło skutku.
Czy ktoś może spotkał się z taka sytuacja ?
Z góry dziękuje za wasz Feedback
Witam,
Jakiego typu urządzenie Bluetooth chcesz połączyć? Musisz mieć na uwadze, że model który posiadasz ma tylko następujące profile: HID w wersji 4.1 (podłączanie myszy/klawiatury) / HOGP (podłączanie urządzeń o niskim zużyciu energii) / SPP (profil portu szeregowego). Fabrycznie nie ma np. profilu A2DP służącego do strumieniowego przesyłania dźwięku np. słuchawki Bluetooth. Jeśli chodzi o słuchawki to możesz spróbować skorzystać z porady poniższego linku:
https://community.sony.pl/t5/android-tv/sluchawki-bluetooth/m-p/2551083
Powinno zadziałać ale różne wersje systemu AndroidTV mogą mieć wpływ na to czy aplikacja zadziała czy też nie.
Możesz też kupić zewnętrzny nadajnik Bluetooth.
Pozdrawiam
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu