Podziel się wrażeniami!
Mam ten sam telewizor od 2 tygodni i generalnie lista problemow jest bardzo dluga..
1) DLNA przez wbudowana aplikacje video - dziala w 10% przypadkow - zazwyczaj kreci i mieli po czym wyswietla komunikat brak urzadzen. Inne aplikacje (np. Archos Video Player) radza sobie doskonale - tyle ze trace mozliwosc ogladania 3D (opcja 3D wyswietla mi sie tylko przy uzyciu wbudowanego odtwarzacza)
2) Resety TV podczas ogladania 4K - niezaleznie czy YouTube czy przez inny player
3) Zacinanie filmow (nawet fullHD) podczas ogladania z wbudowanego playera
4) Wlaczenie 3D to jakas droga przez meke - trzeba kilka razy zmienic mu tryb 3D (z side by side na inny i z powrotem) zeby film poprawnie sie "zlozyl" i dal sygnal do okularow
5) HDMI nie zawsze "lapie" sygnal. Czasami pokazuje tylko czarny ekran i pomaga tylko reset TV
6) Lagi lagi lagi - co prawda ostatni firmware z 29 czerwca mocno poprawil wydajnosc ale i tak wrazenie jest marne
7) Googlecast dziala z niektorych urzadzen a z niektorych nie - np. raz dziala z tabletu a nie dziala z telefonu, za 30 min dziala z telefonu i laptopa a nie dziala z tabletu.
😎 Youtube notorycznie pokazuje blad sieci przerywajac playliste (wcisniecie ok wznawia odtwarzanie) - internet mam podpiety 250mb i w czasie kiedy TV twierdzi ze go nie ma oczywiscie jest
9) Czesto zakladka "Recomendations" zawiesza sie i pokazuje tylko krecace sie kolko. Pomaga tylko reset TV
10) Pilot OneTouch zepsul sie 2 dnia i zostal zabrany przez serwis
11) TV nie widzi dyskow USB - a wlasciwie czasami widzi a czasami nie.. Bardzo czesto pojawia sie tez komunikat "niewlasciwy format" w odniesieniu do filmow ktore np. wczesniej TV otwieral bez problemow
12) Jezeli TV byl wylaczony przez dluzszy czas po wlaczeniu "gubi czas" - pokazuje godz 1:00 - po chwili (30sek - 1 min) odswieza godzine ale wtedy automatycznie wychodzi do ekranu glownego - irytujace zwlasza kiedy juz sie cos oglada - a tu nagle bah - ekran startowy..
Poprzedni TV mialem W9 - i w porownaniu z nim nowe dziecko Sony to jakis potwor.. Mnostwo bugow, mniejszych wiekszych - mam tylko nadzieje ze to choroba wieku dzieciecego i wraz z nowymi firware'ami bedzie sie coraz bardzie nadawal do uzytku. Serwis byl, obejrzal i zapisal sobie co nie dziala ale nic poradzic nie mogl - otrzymalem informacje ze zostanie to przekazane producentowi
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam dzieki za szybka odpowiedz wielkosc chyba ma znaczenie bo jesli bende ogladał tv naziemna a tam tv regionalna jest w Sd to czy po godzinie ogladania nie bedzie mnie bolec głowa i oczy , ten kalkulator znalazłem na stronie hdtv
Moja odp dotyczyła osób zdrowych. Obecnie z techniką występują pewne niedogodności /choroby typu np - brak akceptacji organizmu na 3D (ból głowy) (małe dzieci do pewnego wieku całkowity zakaz 3D), stany padaczkowe przy pewnej częstotliwości migotania (stroboskop)kolorowego światła z ekranu lub właśnie nie ostry wystarczająco obraz i ból głowy itp. Myślę że takie problemy to do lekarza i już z wiedzą czemu tak to lecimy po sprzęt. A jakość obrazu to 50% jakość sygnału wchodzącego na odbiornik. Z tym wiąże się nie tylko nadawca sygnału tv,ale również okablowanie,ustawienia profesjonalne i jakość sprzętu. Jakość obrazu na Tv Sony rewelacja więc resztę trzeba ogarnąć i może kupić Polsat cyfrowy lub nc+ tam jakość lepsza niż kablówki o wiele.
Witam dziękuję za obszerną odpowiedz na pytanie i już prostuje moją wypowiedź, jestem zdrowy żona nosi okulary + 1,5 mamy dekoder nc + lubimy oglądać programy regionalne które są nadawane tylko z naziemnej w SD mamy do ekranu 3m i dlatego się jeszcze raz ponawiam pytanie 65 czy 55 cali
Brać 65. Mój przyklad- mam 55 i na tą chwilę tylko naziemna plus odtwarzacz BD, na hdd filmy fhd i bd. Dwie pozycje oglądania, fotel 3m od tv oraz łóżko 1m od tv. Naprawdę programy SD nie są tak dokuczliwe nawet z jednego metra,trzeba pamiętać że tv ma podbijanie parametrów matrycy (jakoś to się zwie,zapomniałem) do niby 4k więc materiał z SD będzie ala HD. No i myśleć przyszlosciowo że będzie więcej stacji HD, a tv nie kupujemy na rok lub dwa.... I jak wieszamy to kupić wieszak na 80" też na przyszłość 🙂
Dzięki za info jeszcze przed zakupem pojadę do media mart i zobaczę na żywo który ale proszę nadal o sugestie
Jeśli was stać, to warto trzymać się reguły "im większy tym lepszy". Nawet 75" z takiej odległości nie będzie za duży. Ale warto go dokładnie obejrzeć, bo widziałem parę wątków o problemach z podświetleniem matrycy 65".
Witam wszystko fajnie chyba zdecyduje się na 65, a jak przed zakupem sprawdzić czy jest dobry, dostanę w zaplombowanym kartonie i powiedzą proszę sprawdzić sobie w domu
To kup w Saturnie. Jak się nie spodoba, to masz 30 dni na zwrot bez podawania przyczyny. Ja swój TV oddałem im dokładnie po 30 dniach męczarni z Androidem. Nie robili żadnych problemów. Przy odbiorze sprawdzili czy są wszystkie elementy w pudełku, czy matryca nie jest pęknięta. Płatność była kartą, więc zwrot kasy dotarł na konto po 3 dniach. Jeśli zapłacisz gotówką, to chyba zwrot byłby od ręki.
Bliżej mam do media expert do Saturna ponad 100 km radzisz aby na miejscu sprawdzić czy ekran jest cały?
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu