Podziel się wrażeniami!
Witam,
Mam android tv podpiety pod amplituner yamaha rx-a1040 i do ampli mam wpiete sat, blu ray, ps4 i wii u. Satke ogladam w trybie kino pro, ale jesli wlacze np ps4 to telewizor zmienia mi automatycznie tryb na GRA. Problem pojawia sie gdy wylacze konsole i przlacze sie na sat albo blu ray poniewaz TV nie pozostaje w trybie gra a nie kino pro. Dlatego mam takie pytania:
Czy da sie to ustawic w tryb automatyczny ?
Czy tv nie potrafi rozronic wejsc w amplitunerze?
Czy jesli nie potrafi rozronic wejsc to czy da sie zablokowac tryb kino pro na stale a recznie przelaczac w tryb gry podczas grania?
Oczywiscie TV jest podpiety z amplitunerem kablem hdmi z trybem arc a reszta urzadzen podpieta jest do amplitunera.
Pozdrawiam
Witamy
Tryb automatyczny na wejsciach HDMI odnajdziemy:
Ustawienia /ekran / Obraz/ Tryb obrazu
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Dokładnie tak.
Ustalmy, ze mamy dwa tryby obrazu
1.[TRYB ORAZU] [wlasny, kino, kino pro, zywy, gra itd]
2.[TRYB OBRAZU AUTO] [wyl, 24p, auto]
Jesli TRYB 1 ustawie tak jak chce, to jest przypisany na stale do wszystkich urzadzen np. KINO PRO
Jesli TRYB 2 przelacze na AUTO to TRYB 1 zmienia sie zawsze na GRA dla wszystkich urzadzen.
Czy jest mozliwosc ustawic TRYB 2 w pozycje AUTO, tak zeby po wlaczeniu konsoli TRYB 1 przestawial sie w GRA, a po wlaczeniu SAT czy BR przechodzil na tryb KINO PRO lub w obojetnie ktory TRYB 1 sobie ustale?
Dodam, ze TV operuje na zlaczu nr 4 HDMI/ARC, a urzadzenia sa kolejno wpiete w aplituner, czyli zmiana wejsc kolejnych urzadzen odbywa sie w amplitunerze a nie w TV.
Oczywiscie zakładam, ze jesli dane urzadzenia podpinam bezposrednio do TV do kolejnych zlacz HDMI, to TV pozwala ustawic niezalezne ustawienia na kazde swoje zlacze HDMI
Naznačite sviđanje na Facebooku
Pretplatite se na YouTubeu